Mercedes-Benz

Sprinter šasija sa tovarnim sandukom

Robusna i moćna: Sprinter šasija sa tovarnim sandukom.

On je toliko svjestran da ćete lako naći pravo vozilo za svoje transportne potrebe, a izgleda tako dobro da privlači pažnju na pozitivan način. Novi Sprinter, kao šasija sa tovarnim sandukom, sa 3 dužine vozila, standardnom ili duplom kabinom, kao i tovarnom površinom do 9,2 m2, pruža impresivnu raznovrsnost. Njegove brojne varijante i oprema omogućavaju ekonomično, ali i bogato oprijemljeno vozilo.

Ovo su prednosti koje su važne: za vozila sa novim dostupnim pogonom na prednjim točkovima ostvaruje se, na primjer, povoljna početna cijena, dodatna korisna nosivost i niža utovarna ivica u odnosu na vozila sa pogonom na zadnjim točkovima. Vozači mogu da osjete prednosti pametnog koncepta za rukovanje i prikaz, kao i modularnog koncepta odlaganja koji se, kao i izbor multimedijalnih sistema i sistema za asistenciju, može savršeno uskladiti sa namjenom vozila. Pored svih noviteta, sačuvali smo ono što je vrijedno. Na primjer, brojna rješenja za nadgradnju i modifikaciju bez većih izmjena mogu se ponovo koristiti.

Zahvaljujući inovativnoj snazi i više od 20 godina iskustva, Sprinter na ovaj način ponovo postavlja kamen temeljac kao naprijedno, efikasno i pouzdano rešenje mobilnosti, koje će doprineti naprijetku Vašeg preduzeća.

Koncept proizvoda

Lijep, a još ljepši za rad.

Sama kabina nove Sprinter šasije sa tovarnim sandukom zahvaljujući svojoj masci hladnjaka karakterističnoj za Mercedes-Benz i savremenoj konfiguraciji farova predstavlja istaknuti detalj. Kokpit je takođe nanovo osmišljen i upečatljiv kako zbog visokokvalitetnog dizajna tako i zbog izuzetne funkcionalnosti. Na primjer, sa inteligentnim, modularnim konceptom odlaganja i KEYLESS-START-om.

Tovarna površina do 9,2 m2 je ograđena visokokvalitetnim aluminijumskim bočnim stranicama. Time je obezbeđena robusna tovarna površina prilagođena paletama, koja može da primi dvije industrijske palete dimenzija 1.200 x 1.000 mm. U ponudi su takođe i sanduci za odlaganje sa desne i lijeve strane ispod tovarnog sanduka, kao prostor za skladišenje zaštićen od prskanja vode koji se može zaključati, npr. za skladištenje alata ili materijala. Svaki ima zapreminu od 30 l.

U dodatne prednosti se ubraja i velika ponuda varijanti pogona: u zavisnosti od profila primjene i željenog ponašanja u vožnji, svoju Sprinter šasiju sa tovarnim sandukom možete da oprijemite pogonom na prednjim, zadnjim i pogonom na svim točkovima. Brzine mogu da se mjenjaju manuelno pomoću 6-stepenog manuelnog mjenjača ili automatski pomoću 7G-TRONIC PLUS, odnosno preko automatskog mjenjača 9G-TRONIC koji je jedinstven u svojoj klasi.

Umrežavanje

Vaša mobilnost 4.0.

Da bi se rad učinio što je moguće ekonomičnijim i prijatnijim, za Sprinter su na zahtjev dostupni razni radio aparati, multimedijalni sistemi i rješenja za povjezivanje. U zavisnosti od potreba, asortiman može da ponudi brojne opcije, od držača mobilnih telefona, preko radio aparata sa Bluetooth® interfejsom i funkcije interfona do multimedijalnog sistema sa ekranom osjetljivim na dodir visoke rezolucije, brze navigacije na hard disku, prikaza 3D mapa i funkcije integracije pametnog telefona. Rukovanje takvo da se samo može poželjeti: jednostavno. Multimedijalnim sistemima se može rukovati, na primjer, putem ekrana osjetljivog na dodir visoke rezolucije ili Touch-Control tastera na višenamjenskom upravljaču. Svi elementi za rukovanje i prikaz su pristupačni i lako čitljivi.
Savremeno poslovanje obuhvata i digitalna rješenja, pa smo Sprinter oprijemili integrisanim komunikacionim modulom koji čini tehnološku osnovu za neprekidnu internet vezu sa vozilom. To omogućava korišćenje aktuelnih i budućih Mercedes PRO usluga. Njegove prednosti se kreću od minimizovanih vremena stajanja, preko izuzetnog upravljanja održavanjem, do digitalne evidencije putovanja koja papirologiju čini nepotrebnom.

Industrijska rješenja

Ako postoji potreba za transportom, tu je Sprinter.

Sprinter šasija sa tovarnim sandukom svojom velikom tovarnom površinom do 9,2 m2 omogućava mnogo toga: pojedinačna ili dvostruka kabina, kao i 3 dužine vozila, čine osnovu impresivne raznovrsnosti. Ona se proširuje sa 4 vrste motora, brojnom dodatnom opremom, varijantama šasije i specijalnim industrijskim rješenjima proizvođača nadogradnji. Tako možete da konfigurišete vozilo sa dozvoljenom ukupnom masom do 5.500 kg. Po potrebi se može dodatno vući do 3500 kg. Opcija kutija za odlaganje ispod tovarnog sanduka sa lijeve i desne strane nudi Vam vodootporno mesto za odlaganje koje se može zaključati, na primjer za alat.

Bezbjednost

Obezbjeđuje Vaš kurs uspjeha.

Sprinter šasija sa tovarnim sandukom je osmišljena za bezbjednost. Solidnu osnovu za to čini školjka karoserije koja je zbog svoje konstrukcije i sastava materijala veoma stabilna.

Osim toga, postoje i brojni pomoćni sistemi. Zato što i najiskusniji vozač dolazi u situacije u kojima bi mu podrška i pomoć bile dobrodošle. Ponuda se kreće od standardnih pomoćnih sistema pri bočnom vjetru do akivnih pomoćnih sistema pri kočenju i pomoćnih sistema za održavanje pravca – oba su standardna za vozila čija je dozvoljena ukupna masa veća od 3.500 kg. U mračnim uslovima, opcioni dodatni LED farovi visokih performansi osvjetljavaju kolovoz nadaleko i naširoko.

U krajnjem slučaju serijski ugrađeni vazdušni jastuk može da pomogne u zaštiti vozača kod eventualne kolizije. Za vozača i suvozača je na zahtjev dostupno još 5 vazdušnih jastuka.

Ekonomičnost

Ekonomično, kada je to potrebno.

Kupovinom Sprinter vozila odlučili ste se za vozilo koje već više od 20 godina uspješno dokazuje svoju ekonomičnost. Zahvaljujući svom dokazanom kvalitetu i pouzdanosti, nova Sprinter šasija sa tovarnim sandukom nastavlja ovu priču o uspjehu. Pri tome ćete od samog početka osjetiti prednosti njegove ekonomičnosti: sa atraktivnom početnom cijenom za vozila i brojnim mogućnostima konfiguracije, pri čemu poručujete upravo ono što Vam je zaista potrebno.

Budući da neprekidno radimo na unaprijeđenju, naše dizel motore smo dodatno optimizovali u pogledu potrošnje. Dodatne prednosti za ekonomično poslovanje Vašeg preduzeća zasnivaju se na dodatnoj korisnoj nosivosti sa opcionim glavnim rezervoarom od 50 l i opruzi zadnje osovine od staklenim vlaknima ojačane plastike (Gfk) koja je dostupna na zahtjev.

Time Sprinter šasija sa tovarnim sandukom povjezuje štedljivu potrošnju goriva i pametnu funkcionalnost u zaokruženo ekonomično rješenje za mobilnost.