Mercedes-Benz

Novi Citan Tourer 

Želite kompaktni kombi, s prostranim putničkim prostorom koji je okretan i udoban za vožnju i kojim se lako upravljati u teškim saobraćajnim uslovima? Da li vaš kombi treba da vam olakša posao, da služi kao vizit karta vaše kompanije i da ne pravi kompromis u pogledu sigurnosne opreme? Trebali biste upoznati novi Citan Tourer.

Kvalitet

Kvalitet tipičan za brend, a koji možete vidjeti i osjetiti.

Atraktivan izgled i visok nivo udobnosti idu ruku pod ruku sa novim Citanom. Njegov prepoznatljiv vanjski dizajn izdvaja se iz gomile. Kada uđete u vozilo, dočekat će vas stilski dizajnirana unutrašnjost istog. Mnoge karakteristike udobnosti specifične za brend, a koji su već poznate iz drugih serija modela, takođe čine novi Citan pravim Mercedes-Benz kombijem.

Funkcionalnost

Kompaktan spolja, prostran iznutra.

U novom Citan Toureru, vaši putnici će se od samog početka osjećati kao kod kuće: mogu udobno ući kroz dvoja standardna klizna vrata, čiji leptir prozori pružaju dobru ventilaciju. Sva sjedišta su presvučena izdržljivom tkaninom. Po potrebi, nasloni se mogu preklopiti u omjeru od 1/3 do 2/3, kako bi se stvorio ravan pod prtljažnog prostora.

Tovarni prostor

Prostor pun mogućnosti.

U prostoru za putnike novog Citan Tourer-a možete priuštiti divan ugođaj svojim putnicima: sa staklom u boji, podnim oblogama, preklopnim stolovima i USB interfejsima, koji su opcionalno dostupni, možete prilagoditi nivo udobnosti upravo prema potrebama svojih putnika. Ako vam ikada zatreba više prostora za prtljag, možete preklopiti klupu s 3 sjedišta u odnosu ⅓ prema ⅔ i dobiti veći prtljažni prostor s ravnim podom. Ako to nije dovoljno, opcionalni krovni nosač prtljaga s integrisanim krovnim nosačem povećava nosivost.

• Mjesta u prostoru za putnike - 3

• Zapremina prtljažnika - 517 l 

• Zapremina prtljažnika maks. - 2390 l

• Maks. dodatno opterećenje - 539 kg

Oprema

Donosi digitalni svijet u vozilo.

Želite li da svoje radne dane provedete što produktivnije i bez stresa, da ostanete dostupni u pokretu? Modularna Infotainment oprema u novom Citan vozilu pruža vam podršku upravo s funkcijama koje su vam važne. U prvom planu je MBUX multimedijalni sistem s integracijom navigacije i pametnog telefona.

Radite produktivnije uz inteligentnu povezanost.

Infotainment oprema u novom Citan vozilu ima rješenje skoro za sve: Želite li brže doći do odredišta uz pomoć trenutnih prometnih podataka, ali i bežično napuniti svoj mobilni uređaj? Ili želite upravljati opcionim MBUX multimedijalnim sistemom preko ekrana osjetljivog na dodir visoke rezolucije, tipkama na višenamjenskom upravljaču ili glasovnom komandom? Sve je moguće. Tu su i nove usluge povezivanja Mercedes me, koje donose gotovo neograničene mogućnosti za informacije i zabavu, kao i dodatnu sigurnost u vašem malom kombiju.

Bezbednost

Bezbedno na putu.

Čak i sa standardnom sigurnosnom opremom, retko ko može da nadmaši Citan Tourer: 5 pomoćnih sistema i 7 vazdušnih jastuka, uključujući vazdušni jastuk u sredini, prate vas na svim vašim turama. U zavisnosti od toga kako koristite svoj mali kombi, dodatna oprema može imati smisla, na primer aktivni pomoćni sistem za održavanje rastojanja DISTRONIC i aktivni pomoćni sistem pri upravljanju, ako ste često u vožnji sa čestim zaustavljanjima. Kamera za vožnju unazad može da pomogne prilikom čestog parkiranja i manevriranju u uskim unutrašnjostima gradova.