Mercedes-Benz

Novi Citan Furgon

Novi Citan Furgon ima mnogo prednosti: s kompaktnim vanjskim dimenzijama, ima prostrani utovarni prostor i prostor za vozača. Kombinira veliku nosivost s agilnim ponašanjem u vožnji. Njegovo ergonomski dizajnirano vozačko sjedište i mnoge opcije za prilagođavanje vašem transportnom zadatku čine vaš posao lakšim.

Kvalitet

Kvalitet tipičan za brend, a koji možete vidjeti i osjetiti.

Atraktivan izgled i visok nivo udobnosti idu ruku pod ruku sa novim Citanom. Njegov prepoznatljiv vanjski dizajn izdvaja se iz gomile. Kada uđete u vozilo, dočekat će vas stilski dizajnirana unutrašnjost istog. Mnoge karakteristike udobnosti specifične za brend, a koji su već poznate iz drugih serija modela, takođe čine novi Citan pravim Mercedes-Benz kombijem.

Dizajn

Karakterističan, upečatljiv i funkcionalan dizajn

• Ono što je najupečatljivije u dizajnu prednjeg dijela vozila su atraktivni prednji farovi lijepog oblika, kao i za Mercedes-Benz tipična rešetka hladnjaka, s centralno postavljenom Mercedes zvijezdom.

• Upečatljiv bočni dizajn naglašava agilnost novog Citan vozila sa zatvorenom karoserijom. Između ostalog, novodizajnirane su alu felne od 40,6 cm (16 inča). 

• Funkcionalni dizajn zadnjeg dijela vozila omogućava veliko otvaranje prtljažnog prostora, obilježenog stražnjim svjetlima privlačnog oblika koja su tipična za Mercedes-Benz.

Tovarni prostor

Kompaktna ušteda prostora.

Prtljažni prostor u novom Citan Furgonu ima nisku utovarnu ivicu i lako je dostupan, tako da ga možete utovariti i istovariti još bolje: zahvaljujući velikoj širini prtljažnog prostora između kućišta točkova, na primjer, možete lakše utovariti palete. Serijski, Citan furgon utovarujete kroz asimetrična, dvokrilna zadnja krilna vrata. Klizna vrata s lijeve i desne strane, kao i prozori na zadnjim krilnim vratima i zadnji poklopac s prozorom, dostupni su na zahtjev.

• Površina prtljažnog prostora - 2,35 m2

• Zapremina prtljažnog prostora - 2,5 - 2,9 m3

• Dužina prtljažnog prostora - 1.806 mm 

• Maks. dodatno opterećenje - 782 kg

Oprema

Donosi digitalni svijet u vozilo.

Želite li da svoje radne dane provedete što produktivnije i bez stresa, da ostanete dostupni u pokretu? Modularna Infotainment oprema u novom Citan vozilu pruža vam podršku upravo s funkcijama koje su vam važne. U prvom planu je MBUX multimedijalni sistem s integracijom navigacije i pametnog telefona.

Radite produktivnije uz inteligentnu povezanost.

Infotainment oprema u novom Citan vozilu ima rješenje skoro za sve: Želite li brže doći do odredišta uz pomoć trenutnih prometnih podataka, ali i bežično napuniti svoj mobilni uređaj? Ili želite upravljati opcionim MBUX multimedijalnim sistemom preko ekrana osjetljivog na dodir visoke rezolucije, tipkama na višenamjenskom upravljaču ili glasovnom komandom? Sve je moguće. Tu su i nove usluge povezivanja Mercedes me, koje donose gotovo neograničene mogućnosti za informacije i zabavu, kao i dodatnu sigurnost u vašem malom kombiju.

Bezbednost

Profesionalac i u bezbednosnom smislu.

U Citan Furgonu, vi i vaši saputnici ste sigurniji na putu. Sveobuhvatna zaštita putnika, uključujući 6 vazdušnih jastuka, standardna je oprema u vozilu. Ako želite, možete dobiti podršku od strane mnogih aktivnih sistema pomoći u vožnji.