Mercedes-Benz

GLE Coupé.

U svakoj porodici postoji neko ko se ističe. U automobilskoj industriji GLE Coupé predstavlja sinonim za novi ekspresionizam. Ujedinjava pojavu SUV-a sa dinamikom i agilnošću Coupé-a.

U centru pažnje.

Te dimenzije stvaraju osjećaj. Izražajan oblik uz istovremenu senzualnu jasnoću GLE Coupéa Vama će kao vozaču dati stalnu i fascinantnu pojavu. Naviknite se da će ljudi govoriti o Vama. Svaki je otpor uzaludan.

Eksterijer – posebna pojava.

Niska karoserija i oštro naglašena linija krova: ta dva obilježja daju GLE Coupéu karakterističnu siluetu. Oduševljavajućom igrom elemenata inače tipičnih za SUV modele, ovo vozilo impresionira upečatljivo izražajnim dimenzijama.

Unutrašnjost - – najbolje od oba svijeta.

Sportski karakter tipičan za kupe u kombinaciji sa osjećajem prostranosti tipičnim za SUV: u unutrašnjosti GLE Coupéa može se pronaći najbolje od oba svijeta. Luksuzni dodaci osiguravaju ekskluzivnost tipičnu za Mercedes-Benz.

Opcije za opremu eksterijera: od diskretno-vrhunskih do sportsko-izražajnih.

Osnovna verzija opreme je sama po sebi moćna. Opciono dostupne linije i paketi opreme omogućavaju jače isticanje određenih karakteristika vozila.

LED Intelligent Light System

LED High Performance prednja svjetla ističu markantan izgled GLE Coupéa. Zahvaljujući inteligentnoj tehnologiji rasvjete svaka je situacija u vožnji savršeno osvijetljena i to na svakom terenu.

Koncept vozila: moćan kao SUV, dinamičan kao coupé.

U suštini SUV: moćna pojava i svjestranost. U suštini coupé: sportski elementi dizajna i dinamične vozne karakteristike. GLE Coupé daje maksimum na svakom terenu.

Opcije za opremu uutrašnjosti: izgledom coupé, a prostranošću SUV.

U unutrašnjosti se ističu savršen stil, dobar ukus i sklad. Za još luksuzniji ambijent brine se opciono dostupna linija EXCLUSIVE Line, dok linija AMG Line jača sportski karakter.

DYNAMIC SELECT

Vaša očekivanja određuju doživljaj vožnje, a ne obrnuto. Pomoću sistema DYNAMIC SELECT možete birati programe vožnje – od udobne do krajnje sportske.

Panoramski klizni krov

Opciono dostupni panoramski klizni krov daje osjećaj izuzetne  prostranosti i inteligentno reaguje na spoljne uticaje kao što su velika brzina ili kiša.

Parking paket sa kamerom od 360 stepeni

Vrhunski komfor prilikom parkiranja: funkcija Active Parking Assist zajedno sa funkcijom PARKTRONIC pronalazi parking mjesta i pomaže prilikom parkiranja vozila. Kamera od 360 stepeni daje Vam odličnu preglednost prilikom parkiranja.