Mercedes-Benz

GLC Coupé.

Novi GLC Coupé ujedinjuje najbolje karakteristike SUV-a i Coupea. Tako sportski i moderan kao nikad dosad.

Više od SUV-A. Više od Coupea. Više nego ikad.

Postoje karakteristike koje se odmah ističu. Svojom pojavom. Svojim samo­pouzdanjem. I svojim jedinstvenim karakterom. Poput novog modela GLC Coupé koji bolje od ikog razumije kako ujediniti najbolje karakteristike SUV­-a i Coupe-a. Sasvim na svoj način.

Zato što je komunikacija danas sve.

Novi GLC Coupé ne samo da razumije šta govorite, on odmah reaguje na Vaše dodire i pokrete. To omogućava MBUX, moderan Mercedes-­Benz User Experience, sa mnogim novim ele­mentima upravljanja i prikazivanja. Na primjer, velikim multimedijalnim ekranom sa navigacijom osjetljivom na dodir ili potpuno digitalnim kombinovanim instrumentom sa prikazom navigacije.

Na svakom metru drugačiji. Svakim pogledom jedinstven.

Novi GLC Coupé privlači poglede izgledom koji je atraktivniji nego ikad prije. Širim donjim rubovima, novim poliranim završecima izduvne cijevi i prednjim LED svjetlima visoke efikasnosti sa modernim dizajnom po prvi put ugrađenim u serijskoj opremi. AMG Line u dodatnoj opremi i novi dizajn naplataka podižu njegov individualni sportski karakter i eleganciju na najviši nivo.

Uđite i uživajte u pogledu.

Unutrašnjost vozila je izrazito sportska i izuzetno kvalitetna. Zahvaljujući velikim ekranima, glatkim prelazima i otmenim novim presvlakama, doživećete modjeran luksuz svim svojim čulima. Paketi ENERGIZING će Vam po želji dati novu snagu i energiju, a zvučni sistem Burmester® Surround Sound u dodatnoj opremi će Vas razmaziti zvukom iz više klase.

Zadnji dio: početak nečeg novog.

Zadnji dio novog modela GLC Coupé oblikovan je atletski i sportski pa samim tim privlači poglede. Tu se snažne uzbudljive konture i perceptivno jasne linije ujedinjuju u moćnu cjelinu. Impresivan donji rub i otmeni hromirani elementi upadaju u oči podjednako kao i polirani završeci izduvne cijevi čvrsto integrisani u branik. Posebno su uočljiva uska LED zadnja svjetla sa modernim dizajnom.

Uđite u SUV. Vozite sportski Coupe.

U novom modelu GLC Coupé svaki metar i svaka sekunda postaju sportski događaj. Sve je još agilnije sa oslanjanjem DYNAMIC BODY CONTROL u dodatnoj opremi kojim možete individualno prilagoditi amortizaciju i ponašanje u vožnji novog modela GLC Coupé. Pritiskom na dugme za osjetno udobniji ili dinamičniji doživljaj u vožnji.  Možete birati između tri stepena, „Comfort”, „Sport” i „Sport+”.

Komfor koji povećava efikasnost i besprekorna sigurnost.

Bez obzira da li se nalazite u saobraćajnoj gužvi, na dugoj noćnoj vožnji ili na nepoznatom putu, Vaš novi GLC Coupé Vas rastjerećuje upravo u stresnim situacijama. Iza tog rastjerećenja stoji koncept koji svaku vožnju u Mercedes­-Benzu čini sigurnijom i jedinstvenom: Mercedes­Benz Intelligent Drive. Jer je vrijeme koje provedete za upravljačem Vaše vrijeme. Vrijeme za opuštanje. Vrijeme za punjenje baterija. Kako biste na svoje odredište stigli prije svega sigurno, ali i opušteno.

Mercedes-Benz User Experience.

U novom modelu GLC Coupé od sada možete gotovo svime upravljati intuitivno kao na svom pametnom telefonu. Sasvim jednostavno putem velikog ekrana, nove podloge ili dugmića osjetljivih na dodir na novom upravljaču. Dovoljan je samo jedan dodir da biste stilove  prikaza, ambijentalnu rasvjetu ili sistem informisanja i zabave prilagodili svojim željama.