Mercedes-Benz

Novi GLB

Ostanite fleksibilni i udobno se smjestite. Drugi red sjedišta koji se u dodatnoj opremi može pomerati po dužini nudi prostor koji tačno odgovara Vašem životu. Sa trećim redom sjedišta u dodatnoj opremi (mogu koristiti osobe visoke do 1,68 m) GLB nudi mjesta za do sedam osoba. Zahvaljujući sistemu klimatizacije sjedišta i mnogim drugim funkcijama komfora, u svakom trenutku se osjećajte prijatno.

Treći red sjedišta u dodatnoj opremi

U modelu GLB ima mjesta za do sedam osoba. Zadnja klupa nudi mjesta za tri putnika, a sa 3. redom sjedišta u dodatnoj opremi po želji se mogu dobiti dva dodatna zasebna sjedišta. Ona se mogu sklopiti potpuno nezavisno a posjeduju – kao i 2. red sjedišta – pričvršćenja za dječija auto-sjedište.

Veći, varijabilni prtljažni prostor

GLB oduševljava velikim prostorom uz kompaktne dimenzije. Komforan utovar započinje već niskom utovarnom ivicom. Varijabilne mogućnosti preklapanja naslona čine GLB fleksibilnim dostavnim vozilom za svaki dan. Alternativno nudi mjesto za dva dodatna putnika i pretvara se u model sa 7 sjedišta.

Zadnja sjedišta podjesiva po dužini

Multitalentovan – podješavanjem zadnjih sjedišta po dužini u trenutku  pretvorite svoje vozilo iz malog čuda od prostora za putnike u zadnjem dijelu u kompaktno premium dostavno vozilo. Po potrebi, cijelu zadnju klupu možete pomeriti za 140 milimetara i tako povjećati ili prtljažni prostor ili prostor za noge u zadnjem dijelu vozila.

HANDS-FREE ACCESS

Uz HANDS-FREE ACCESS utovarajte i istovarajte vozilo opušteno i bez stresa: vrata prtljažnog prostora se otvaraju i zatvaraju bez dodira - senzori ispod zadnjeg branika prepoznaju pokret Vaše noge. To je posebno korisno kad nosite puno stvari iz kupovine ili Vam ruke nisu slobodne za zatvaranje vrata prtljažnika.

Head-up ekran

Najbolja perspektiva za sportski užitak kao i suvjeren osjećaj u vožnji: head-up ekran pretvara Vaše vjetrobransko staklo u očaravajući digitalni kokpit. Na taj način u svakom trenutku imate pregled važnih informacija. Potpuno se fokusirajte na put ispred Vas i dješavanja u saobraćaju.

Sistem klimatizacije sjedišta

Sistem klimatizacije sjedišta provjetrava i hladi prednja sjedišta čime se reguliše vlaga. Hladnim danima grijači sjedišta brzo zagrijevaju donji dio i naslon sjedišta do prijatne temperature. Nećete želeti da se odvojite od ove prijatne klime.

Upravljač sa mogućnošću grijanja

Za Vašu izuzetnu udobnost pri upravljanju – grijači multifunkcionalnog upravljača održavaju toplotu Vaših ruku posebno hladnim danima. Vaše ruke će se posebno brzo zagrijati jer je grijanje upravljača nezavisno od grijanja vozila.