Mercedes-Benz

CLA Coupé.

Novi CLA.
Igrajte po svojim pravilima.

Dizajn Vam daje sjaj. Performanse ubrzavaju Vaš život. Interface  govori Vaš jezik.

Ono zbog čega si poseban.

Nov si u gradu i spreman si da ostaviš nezaboravan utisak. Dizajn ti daje sjaj. Performanse ubrzavaju tvoj život. Interface govori tvoj jezik. To je tvoj novi CLA Coupé.

Upadljivo samouvjeren.

Progresivna dinamika od poklopca motora do zadnjeg dijela. Nagnuti prednji dio gleda ka naprijed spreman za napad. Vrata bez okvira ističu neograničeni karakter kupea. Svojim mišićavim ramenima i širokim zadnjim dijelom privlači na sebe sve poglede.

Drago mi je da smo se upoznali.

Dobro došao u MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Sa novim modelom CLA Coupé od sada možeš komunicirati kao sa prijateljem – putem govora, dodira ili intuitivnih pokreta čak i u proširenoj stvarnosti. Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, sistem može učiti od tebe, savjetovati te i zapamtiti tvoje sklonosti.

Kad se radi o sigurnosti, novi CLA odjednom postane izuzetno razuman.

Svi zajedno i svi za tebe. Paketi pomoći u vožnji spajaju sisteme  pomoći sa sistemima sigurnosti. Zbog toga se pravovremeno mogu prepoznati opasnosti i prikazati upozorenja, a u slučaju opasnosti i aktivirati manevri kočenja.

Osjećajte se kao kod kuće.

U novom Mercedes-Benz CLA Coupé-u možete podjesiti sve u skladu sa Vašim stilom. Za neprimetne prelaze zadužen je prijatan dizajn wrap around sa ambijentalnom rasvjetom. Luksuz koji se može dodirnuti nude upravljač sa mogućnošću grijanja i moderan kokpit sa širokim ekranom osjetljivim na dodir.

U sportu su važna pravila. Tvoja.

Podješavanja određuješ pritiskom na dugme. Po želji se mogu podjesiti čak i amortizeri. Osim toga, dinamične linije kupea ne samo da fantastično izgledaju, nego i vjetru daju vrlo malo prilika za napad. To smanjuje potrošnju i nivo buke pa samim tim poboljšava i stabilnost vožnje.

Paketi ENERGIZING.

Da li je moguće nakon vožnje izići odmoran iz automobila? Moguće je uz sofisticirane pakete ENERGIZING. U zavisnosti od opreme, različiti sistemi udobnosti se mogu kombinovati u individualne programe. Na primjer svjetlosni ugođaj, muzika i masažna sjedišta u dodatnoj opremi.

Asistent za unutrašnjost MBUX.

Asistent za unutrašnjost MBUX omogućava upravljanje različitim  funkcijama udobnosti i funkcijama sistema MBUX – intuitivno i bez dodira. Kamera u krovnoj upravljačkoj jedinici registruje pokrete šaka i ruku u blizini ekrana osjetljivog na dodir ili podloge osjetljive na dodir, pa prilagođava prikaz na multimedijalnom ekranu u skladu sa konfiguracijom.

Head-up ekran.

Obzirom da head-up ekran prenosi važne informacije na vjetrobransko staklo, Vi i dalje možete pažljivo pratiti put ispred Vas i trenutnu situaciju u saobraćaju. Oči vozača manje se umaraju jer se ne moraju neprekidno navikavati na blizinu ili daljinu.

Paket integracije pametnog telefona.

Integracija pametnog telefona spaja mobilni telefon sa multimedijalnim sistemom putem aplikacija Apple® CarPlay® i Android Auto®. Omogućava udoban pristup najvažnijim funkcijama pametnog telefona. 

Ambijentalna rasvjeta.

Prilagođava unutrašnjost u skladu sa Vašim sklonostima ili trenutnim raspoloženjem. Iz 64 boje ambijentalne rasvjete nastaju očaravajući svjetovi boja, na primjer osvijetljeni ventilacioni otvori, vrata ili instrument tabla.

MULTIBEAM LED.

Za savršenu vidljivost: pomoću LED svjetala, kojima se može zasebno upravljati, adaptivna prednja svjetla MULTIBEAM LED reaguju na situaciju u saobraćaju. Prilagodljivo dugo svijetlo izuzima druge učesnike u saobraćaju i ne zaslepljuje ih. Svjetla za skretanje i svjetla za krivinu takođe optimalno osvijetljavaju vidno polje zbog čega se brže prepoznaju opasnosti.